Pes-Serbia Menadzer Liga
Sledeća sezona
Sledeće sezone:
Igraš
Uzimaš trenera
Uzimaš mirovanje

Sledeća sezona
Kako bi nastavio da koristiš sajt nesmetano odaberi da li
sledeće sezone:
Igraš
Uzimaš trenera
Uzimaš mirovanje

Izaberi sponzora
Pre odigravanja prvog meča moraš odabrati klasu sponzora
za ovu sezonu. Detalje o sponzorima možeš naći ovde.
Klasa 1
Klasa 2
Klasa 3
Klasa 4
Klasa 5

Sledeća sezona
Sledeće sezone:
Igraš
Uzimaš trenera
Uzimaš mirovanje

Sledeća sezona
Kako bi nastavio da koristiš sajt nesmetano odaberi da li
sledeće sezone:
Igraš
Uzimaš trenera
Uzimaš mirovanje

Izaberi sponzora
Pre odigravanja prvog meča moraš odabrati klasu sponzora
za ovu sezonu. Detalje o sponzorima možeš naći ovde.
Klasa 1
Klasa 2
Klasa 3
Klasa 4
Klasa 5

Obavestenja

Poštovani menadžeri,

Kratko obavještenje vezano za prvi dan prelaznog roka...

- Manager Irnes je kažnjen sa 3.000.000 zbog neispravnog bida u slučaju Brais Mendez. Transfer poništen i igrač će pripasti ekipi Tigrovi Beograd. Također manager Irnes snosi kaznu zbog slanja zahtjeva za 2 free agenta za koje u tom trenutku nije imao dovoljno novca.
- Manager Riky_93 je kažnjen sa 2.000.000 zbog neispravnog bida u slučaju Hummels. Ekipa Beogradski Sindikat je odbila dovesti igrača, tako da igrač Hummels nije dostupan niti jednoj ekipi u ovom transfer roku.
- Ekipa Berane ipak nije odustala od takmičenja. Prethodna sezona će im se računati kao zamrznuta.

Podsjetnik na staro obavještenje:

1. Prelazni rok kreće u Petak, 07.12. u 21:00 i trajati će do Ponedeljka 10.12. do 23:59.

2. Draft za nove menadžere će biti obavljen u Utorak 11.12. sa početkom u 21:00.

3. Četiri ekipe nas napuštaju sa krajem ove sezone. To su ekipe Hajduk Split i FC Krasulje skupa sa već od ranije ekipama Shadow Warriors i Berane.

4. Svi transferi koje su ove ekipe odradile u ovom prelaznom roku su poništeni! Njihove ekipe će biti rasformirane na kraju sezone 14.

5. Plasmani po divizijama koje smo naveli u prethodnom obavjestenju ostaju isti s tim sto ekipe Hajduka i Krasulje neće ulaziti u taj sistem, tako da ako Krasulje ili Hajduk izbori D1 ili D2 ligu, njihova mjesta će preuzeti prva naredna ekipa na tabeli.

6. UO je donio odluku da kreira zvanični profil UO na pes-serbia forumu preko kojeg će odgovarati igračima na sve žalbe i prigovore. Trenutna whatapp grupa je jako teška za ispratiti sve razgovore, svađe, prozivanja i nesuglasice, tako da UO ne odgovara za ono što se dešava u njoj. Od sad sve vaše pritužbe za koje imate argumentovane dokaze možete slati na ovaj profil i UO će vam u najkraćem mogućem roku odgovoriti. Sve javne optužbe bez dokaza će se od sad financijski kažnjavati.

PSML UO, 08.12.2018 16:28


Poštovani menadžeri,

 

UO za vas ima nekoliko obavještenja...

1. Sezona 13 se završava u Srijedu, 05.12. u 23:59. U četvrtak će biti upisani svi službeni rezultati kao i sve kazne i nagrade u toku ove polusezone.

2. Prelazni rok kreće u Petak, 07.12. u 21:00 i trajati će do Ponedeljka 10.12. do 23:59.

3. Draft za nove menadžere će biti obavljen u Utorak 11.12. sa početkom u 21:00.

4. Četiri ekipe nas napuštaju sa krajem ove sezone. To su ekipe Hajduk Split i FC Krasulje skupa sa već od ranije ekipama Shadow Warriors i Berane. 

5. Svi transferi koje su ove ekipe odradile u ovom prelaznom roku su poništeni! Njihove ekipe će biti rasformirane na kraju sezone 14.

6. Plasmani po divizijama koje smo naveli u prethodnom obavjestenju ostaju isti s tim sto ekipe Hajduka i Krasulje neće ulaziti u taj sistem, tako da ako Krasulje ili Hajduk izbori D1 ili D2 ligu, njihova mjesta će preuzeti prva naredna ekipa na tabeli.

7. UO je donio odluku da kreira zvanični profil UO na pes-serbia forumu preko kojeg će odgovarati igračima na sve žalbe i prigovore. Trenutna whatapp grupa je jako teška za ispratiti sve razgovore, svađe, prozivanja i nesuglasice, tako da UO ne odgovara za ono što se dešava u njoj. Od sad sve vaše pritužbe za koje imate argumentovane dokaze možete slati na ovaj profil i UO će vam u najkraćem mogućem roku odgovoriti. Sve javne optužbe bez dokaza će se od sad financijski kažnjavati.

PSML UO, 04.12.2018 11:48


Shodno mnogim upitima, UO je odlučio da još jednom napomene sve članove da novi pravilnik stupa na snagu tek sa startom sezone 14! Svi transferi obavljeni sad i u prelaznom roku na kraju ove sezone se obavljaju po starom pravilniku. Prvi transfer rok sa novim pravilima će biti onaj na polusezoni sezone 14!

Ekipa Hiperboreja je rasformirana i možete slati zahtjeve za te igrače!

Odluka UO je da narednu sezonu sve 3 divizije broje po 16 klubova. Shodno tome odluka je sljedeća:

D1 liga igraju ekipe koje su izborile pozicije od 1. do 15. u D1 ligi i prvak D2 lige.

D2 ligu igraju ekipe koje su izborile pozicije od 16. do 24. u D1 ligi i pozicije 2. do 8. u D2 ligi.

D3 ligu igraju ekipe koje su izborile pozicije od 9. do 24. u D2 ligi.

 

Sportski pozdrav,

 

PSML UO

PSML UO, 12.11.2018 14:52


Poštovani menadžeri,

UO vas obavještava da vam je novi pravilnik koji na snagu stupa od naredne sezone (sezona 14), objavljen na forumu i da klikom na ovaj LINK možete da se upoznate sa njim. Broj promjena je popriličan pa vas molim da ga dobro pročitate. Najveće promjene se nalaze u financijskom pravilniku, koji je testiran na PC verziji igre gdje se pokazao jako uspiješnim.

Druga obavjest je vezana za promociju i ispadanje na kraju sezone. Odluka UO je da narednu sezonu sve 3 divizije broje po 16 klubova. Shodno tome odluka je sljedeća:

D1 liga igraju ekipe koje su izborile pozicije od 1. do 15. u D1 ligi i prvak D2 lige.

D2 ligu igraju ekipe koje su izborile pozicije od 16. do 24. u D1 ligi i pozicije 2. do 8. u D2 ligi.

D3 ligu igraju ekipe koje su izborile pozicije od 9. do 24. u D2 ligi.

 

Na zahtjev menadžera Sneg Veje (Ekipa Blue Sky) i football-freaka (Ekipa White Walkers) otključane su im polusezone.

 

Za sva pitanja i nejasnoće vezane za novi pravilnik obratite se članovima UO.


Sportski pozdrav

 

PSML UO, 02.11.2018 13:14


Poštovani menadžeri,

Prelazni rok kao i početak nove polusezone na PSML će biti zatvoren, tj. polusezona otvorena sutra ujutro u 09:00. Isprike od strane football-freaka koji je zadužen za ovaj dio ali nije u mogućnosti večeras u ponoć da ovaj dio odradi.

Polusezona će trajati jednako dugo kao i prva polusezona.

U narednih 7 dana će biti objavljeno par detalja koji se tiču naredne sezone a to su prije svega:

1) broj manedžera raspoređenih po divizijama, samim tim i broj menadžera koji će izboriti plasman ili ispadanje u višu/nižu ligu.

2) Kompletan novi pravilnik u kojem će poseban naglasak biti na novi sistem finansija. Ovo radimo kako bi mandžeri mogli imati vremena da izvrše proračune i na vrijeme se adekvatno pripreme za novu sezonu. 

Sportski pozdrav,

PSML UO

PSML UO, 31.10.2018 22:31


Poštovani menadžeri,

Transfer period traje do srede 31.10. do 23:59. 

Par situacija:

- PESDB je kasnio sa "Kinezima". Zbog nemogućnosti da se dovedu na početku roka, Free Agenti iz Kine ne mogu se kupiti u ovom roku, mogu u sledećem, eto prilike da se tad svi lepo organizuju. Menadžeri koji imaju pravo preče kupovine na igrača, nestalog, koji se sada pojavio, mogu dovesti igrača i u ovom roku ako im već nisu poremećeni planovi, ako imaju mesta i novca. Ako je neko kupio druge, ipak i dalje polaže pravo preče kupovine i u sledećem roku. 

- Leo Santos. Jedna ponuda od 2.100.000 je nevažeća, nakon 2 miliona može se dizati minimalno 500K. Pogledajte pravila. Sledeća ponuda biće za 500K više od 2.1M, a taj koji je pogrešio neka ne pogreši ponovo. 

- J. Kounde. Igrač odlazi po TM (9M) jer je u licitaciji bio menadžer koji je odustao od lige. 

Sportski pozdrav!

PSML UO, 27.10.2018 18:21


Poštovani menadžeri,

kraj je polusezone, večeras će biti upisani svi službeni rezultati, dostavite do večeras SS-ove u temi na forumu ili privatno članu UO Football-Freaku. Popunite preostale izveštaje do ponoći. 

Transfer period počinje u petak, 26.10. od 20:00 i traje do srede 31.10. do 23:59. 

Kao što znate, novi sastav UO čine: Football-Freak, ĐorđeŽiga i DMilan79. Njih trojica će raditi na daljem razvoju lige, unapređenju odnosa između samih menadžera i njihovoj komunikaciji i samostalno će donositi odluke. Ostavljamo im težak zadatak, ali verujemo da će uspeti da se izbore sa svim problemima.

Sve odluke koje je doneo stari UO, a koje su originalno trebalo da se primene od sledeće sezone, novi UO će ponovo razmotriti i odlučiti ponovo o njima. Prelazak na sistem sa tri divizije ostaje na snazi. Da li će se preći na nove finansije odlučiće novi UO.

Sportski pozdrav!

PSML UO, 25.10.2018 16:56


Poštovani menadžeri,

završena je potraga za trećim članom novog UO. To će biti DMilan. Tako da je novi sastav UO: Footbal-Freak, ĐorđeŽiga i DMilan. Njih trojica će raditi na daljem razvoju lige, unapređenju odnosa između samih menadžera i njihovoj komunikaciji i samostalno će donositi odluke. Ostavljamo im težak zadatak ali verujem da će uspeti da se izbore sa svim problemima.

Sve odluke koje je doneo stari UO a koje su originalno trebale da se primene od sledeće sezone, novi UO će ponovo razmotriti i odlučiti ponovo o njima. Prelazak na sistem sa tri divizije ostaje na snazi. Da li će se preći na nove finansije odlučiće novi UO.

Preuzete obeveze:
Football-Freak : Rad na sajtu, otvaranje kola, upisivanje službenih, otvaranje prelaznog roka, potvrđivanje transfera...
DMilan: Provera izveštaja
ĐorđeŽiga: WU grupa

Do kraja prvog dela sezone Darko i Mihajlodc će biti na raspolaganju novom UO, dok će od drugog dela sezone oni samostalno preuzeti vođenje lige. U ime svih prethodnih UO, želim im puno sreće u radu, stojimo na raspolaganju za sva pitanja koja budu imali i generalno za svaku vrstu pomoći. Na sve menadžere apelujem da se novom UO ne stvaraju problemi već da im se pomogne što je više moguće. Da svi imamo malo više tolerancije jedni prema drugima i da se smanji tenzija koja vlada u ligi.

Sportski pozdrav!

PSML UO, 17.10.2018 13:05


Poštovani menadžeri, 

obaveštavamo Vas o trenutnom statusu promena unutar UO PS4 PSML. Kao što je najavljeno novi UO brojaće 3 članova koji će nastaviti da vode ligu dalje. Za sada smo izabrali dva člana za koja smo sigurni da će obavljati posao časno i pošteno. 

Prvi član UO biće Footbal-Freek. Iako je nov član ove lige, on je dugogodišnji član Pes Serbia zajednice i neko koje u poslednjih par godina zadužen za organizaciju Klasik liga i online turnira na PC delu foruma. Takođe je član UO PC lige tako da mu neće nedostajati iskustva kada je reč o vođenju same lige. U razgovoru sa njim u nekoliko navrata uverio nas je da je prava osoba za ovaj posao. Kao neko ko će raditi i na daljem razvoju klasik lige na PS4 delu foruma, imaće najbolji uvid u kvalitete novih kandidata za učestvovanje u našoj menadžer ligi. Takođe zato što je član UO na PC i u stalnoj komunikaciji sa osobom koja je zadužena za održavanje našeg sajta, imaćemo podršku i sa te strane i svakako se nadamo bržim reakcijama na goruće probleme. 

Drugi član UO biće DjordjeZiga. Iako nema iskustva, ima ono što je daleko važnije a to su entuzijazam i želja da se sama liga unapredi. Pored toga sa tehničke strane može doprineti daljem razvijanju naše lige, unositi inovacije koje će svima nama olakšati posao i ostaviti nam fokus na igranju same igre. Kao i Football-Freak ima svoje predloge koji su jako zanimljivi i svakako bi prestavljali osveženje za samu ligu. O detaljima samih predloga ostavićemo novom UO koji će sa početkom sezone 14 preuzeti kompletno upravljanje nad PS4 PSML ligom. 


Za trećim članom i osobama koje bi im pomagale još uvek tragamo. Tako da je konkurs i dalje otvoren. Svi koji su se do sada prijavili su i dalje u užem krugu za izbor trećeg člana UO. Stim da bi ovog puta krajnji odabir ostavili novim članovima UO da odluče. Ipak su oni ti koji trebaju zajedno da sarađuju i unapređuju ligu. U Uo ne treba da bude sujete, zle krvi i svađa. Zajedno trebaju da razmisle i odlučuju o svakom problemu ili predlogu i da donesu konačan sud i pravu odluku koja je u interesu same lige a ne pojedinaca koji igraju ili vode samu ligu. Još jednom napominjemo da se sa novim UO stari kompletno rasformiše i više neće učestvovati u vođenju same lige. Savetodavno ćemo biti prisutni ali konačne odluke i rešavanje problema biće isključivo delo novog UO. 

 

Sportski pozdrav!

PSML UO, 12.10.2018 09:06


Poštovani menadžeri, 
 
povodom dešavanja na utakmici između timova Black Virtuoze i FK Tuzla City. U 82 minutu prilikom napada tima Tuzla City u situaciji 1 na 1 odbrambeni igrač sa leđa ruši napadača Tuzle i na taj način prekida veoma izglednu priliku za izjednačenje. Menadžer Tuzle revoltiran ovim potezom protivnika do kraja utakmice drži loptu sa svojim golmanom i meč se završava rezultatom 1-0 za Black Virtuoze. U spornoj situaciji igrač Virtuoza dobija direktan crveni karton. Nakon svega iznešenog u ovoj spornoj situaciji od strane oba menadžera, donešena je sledeća odluka: 
 
- Meč se registruje službenom pobedom Tuzle rezultatom 1-0
- Tim Black Virtuoze se kažnjava sa 4.000.000,00 eura zbog kršenja osnova fer pleja 
- Tim Black Virtuoze se opominje da će se ovakvi startovi u budućnosti daleko oštrije sankcionisati
- Tim FK Tuzla City se opominje zbog zadržavanja lopte sa golmanom do kraja utakmice da će se ubuduće takve stvari kažnjavati bez obzira na deševanja koja su dovela do toga
 
Možemo prihvatiti činjenicu da se tim Black Virtuoze požalio na loš kvalitet veze ali taj argument ne možemo uzeti kao olakšavajuću okolnost jer do sporne situacije je došlo tek na samom kraju utakmice. Utakmica se mogla prekinuti do 15 minuta ali ovako menadžer Virtuoza je svesno prihvatio uslove u kojima se meč odigrao.

PSML UO, 04.10.2018 15:33


Pogledajte ranija obavestenja